Direct advies? Stuur een mail...

Condooms en gebruikte tampons als dakvoeding


Condooms, hygiŽnische doekjes, gebruikte tampons en maandverband: deze combinatie aan spullen klinkt niet als de lekkerste combinatie voor op je dak.

Condooms, hygiënische doekjes, gebruikte tampons en maandverband: deze combinatie aan spullen klinkt niet als de lekkerste combinatie voor op je dak. Toch kan dit goedje de komende jaren ook op jouw dak worden gelegd. Een groepje studenten wil het rioolafval gebruiken als onderlaag voor groene daken - en won met dat idee afgelopen vrijdag een wedstrijd.
 
De daken zijn een belangrijk initiatief voor een duurzame toekomst, zegt Scharff. Daarom is de groep ook zo blij met hun product. "Onze omgeving is aan het veranderen en we moeten ons snel aanpassen. We moeten oplossingen bedenken voor het feit dat er meer bestrating en minder groen komt. We willen ook de volgende generaties helpen."
En die vieze luchtjes dan? Moeten mensen daar gewoon aan wennen? Nee, zeggen de studenten. "Doordat we de spullen samenpersen, duwen we de vieze luchtjes eruit en creëren we mooie platen voor op het dak."
 
De groep won afgelopen vrijdag de wedstrijd. Ze krijgen begeleiding om een start-up op te zetten en 5000 euro om in het project te investeren. "We gaan de komende tijd testen wat de effecten zijn. En daarna willen we zo snel mogelijk de markt op. We zien echt veel potentie."
Bron: Nos


Datum: 03-11-'17

Terug naar overzicht