Direct advies? Stuur een mail...

Teermastiek dakbedekkingen


Tot in de zeventiger jaren zijn veel teermastieke dakbedekkingen toegepast. Teermatiek dakbedekking kenmerkt zich door een opgebouwd uit meerdere lagen met een schutlaag van grind.

Teermastiek dakbdekking

Levensduur Teermastiek dakbedekkingen

Veel van deze teer bedekkingen liggen al 25 à 30 jaar en komen aan het einde van hun levensduur. Dit aangezien de laatste teermastieke dakdekkingen zijn geplaatst in de jaren 70. In verband met verscherpte milieu-eisen mag teermastiek niet meer worden toegepast.

Teermastiek lekkage

daklekkageDoor het lage verwerkingspunt 42-56 graden celcius zakt de ballast in de bedekking en veroorzaakt op den duur lekkages. Het is daarom af te raden om op een teermastieke dakbedekking te lopen. Ook wil het nog wel eens voorkomen dat er plooien komen in de teermastiek dakbedekking. Dit kan komen doordat er vocht in de vilt inlage is gekomen, waardoor er plooien aan de oppervlakte ontstaan. 

In hoeverre uw teermastiek dakbedekking aan vervanging toe is, is lastig aan te geven. Mocht u last hebben van een lekkage van uw teermastiek dakbedekking dan is vervanging aan te raden en noodzakelijk.

Mocht u last hebben van een lekkage of meer informatie wensen neem dan vrijblijvend contact op.