Direct advies? Stuur een mail...

Subsidie particulieren en bedrijven voor asbestdaken


vanaf volgend jaar kunnen eigenaren van gebouwen die nog een dak met asbest hebben een subsidie aanvragen voor renovatie.

Vanaf volgend jaar kunnen eigenaren van gebouwen die nog een dak met asbest hebben een subsidie aanvragen voor renovatie. De subsidieregeling is door het ministerie van Infrastructuur en Milieu in het leven geroepen om de sanering te versnellen.
 
De subsidie is een extra aansporing om binnen negen jaar alle daken asbestvrij te krijgen. Het gaat bij deze extra subsidie over asbestdaken met een oppervlakte van meer dan 35 vierkante meter, en kan zowel door particulieren als bedrijven en instellingen worden aangevraagd. Per vierkante meter wordt er 4,50 euro subsidie gegeven, met een maximum van 25.000 euro per adres.
 
Voor de subsidieregeling is tot en met 2019 minimaal 75 miljoen beschikbaar. Hiermee kan dan meer dan 16 miljoen vierkante meter versneld worden gesaneerd. Volgend jaar is het subsidiebudget vastgesteld op tien miljoen euro.
 
Particulieren en bedrijven kunnen vanaf 4 januari 2016 een subsidieaanvraag doen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. 

Bron: ArBouw


Datum: 23-12-'15

Terug naar overzicht