Direct advies? Stuur een mail...

Platte daken van de overheid en bedrijfsleven moeten groener


In de strijd tegen wateroverlast moeten overheid en bedrijfsleven hun platte daken gaan bedekken met planten en misschien wel complete daktuinen, meld het Algemeen Dagblad. De PvdA aast op 400 vierkante kilometer groen dak dat regenwater opvangt, gebouwen koelt en er ook nog eens fraai uitziet.

In de strijd tegen wateroverlast moeten overheid en bedrijfsleven hun platte daken gaan bedekken met planten en misschien wel complete daktuinen, meld het Algemeen Dagblad. De PvdA aast op 400 vierkante kilometer groendak dat regenwater opvangt, gebouwen hiermee koelt en er ook nog eens fraai uitziet.

Overheidsgebouwen die gerenoveerd worden en nieuwe gebouwen moeten voortaan van groene daken worden voorzien, stellen de Kamerleden Lutz Jacobi en Henk Leenders. Het PvdA-duo droomt van begaanbare tuinen en moestuinen, bomen, zonnepanelen of een absorberende plantenlaag van bijvoorbeeld sedum.

,,De overheid moet het goede voorbeeld geven voor de rest van de samenleving'', stelt Leenders. Leenders wil nog deze kabinetsperiode van de regering horen hoeveel daken op rijksgebouwen volgeplant kunnen worden.

Coalitiepartner VVD heeft kennisgenomen van de plannen. Rudmer Heerema: ,,Van liberalen móet er nooit zo veel. Dat laten we graag over aan bedrijven en overheden.''

Datum: 01-07-'16

Terug naar overzicht