Direct advies? Stuur een mail...

Brandweer haalt geit van dak

De brandweer in Oosterhout is afgelopen zaterdag uitgerukt voor een wel heel bijzonder tafereel. In de Galvanisstraat in Oosterhout zou een geit in nood zijn.

Lees verder

Groendaken versus witte koele daken en zonne-energie

Canadese onderzoekers hebben de duurzaamheidswinst van verschillende dakbedekkingen met elkaar vergeleken. De onderzoekers van de University of Calgary vergeleken daken met zonnepanelen, daken met begroeiing en witgeschilderde daken. De duurzaamheidsprestaties in het gebruik, de impact van productie en transport zijn meegewogen in het onderzoek.

Lees verder

Chinese zonnepanelen vertonen veel defecten

Het Chinese General Administration of Quality Supervision, Inspection & Quarantine heeft ontdekt dat 23 procent van de zonnepanelen die door Chinese bedrijven gemaakt worden, defect is.

Lees verder

Veel zonnepanelen staan verkeerd

Het lijkt logisch: zonnepanelen naar het zuiden richten om op die manier dagelijks zoveel mogelijk zonlicht op te vangen en zo dus zoveel mogelijk energie te halen uit de zonnepanelen. Amerikaanse onderzoekers, Barry Fischer en Ben Harack, beweren nu echter dat dit misschien niet de meest ideale plaatsing is voor de panelen.

Lees verder

Piekbuien zorgen voor hogere schades aan daken

Als gemeenten niets doen om de schade door extreme regenbuien te beperken, zullen de premies voor de opstalverzekeringen in de toekomst met tientallen euro's per jaar stijgen.

Lees verder

Eerste certificaten voor oude bitumineuze dakbedekking

Bitumen Recycling Nederland (BRN) reikte onlangs voor het eerst certificaten uit voor renovatieprojecten. Het gaat om dakbedekkingsbedrijven die renovatieprojecten succesvol uitvoerden volgens de eisen van BRN.

Lees verder

Bijzondere dakterrassen in Londen

In Londen hebben ze bijzondere dakterrassen, deze leveren een spectaculaire vergezicht over de stad. Wij hebben de mooiste op een rijtje gezet.

Lees verder

Per maand raken er honderden klussers zwaargewond

In de lente en zomer raken elke maand ongeveer 300 mensen zwaargewond aan hun handen als ze thuis doe-het-zelven. Soms weten mensen niet hoe ze met cirkelzagen en andere apparaten moeten omgaan, anderen hebben gewoon pech.

Lees verder

Vorige 1 2 Volgende