Direct advies? Stuur een mail...

Inspecteer plat dak woonhuis vakantieganger


Na de zomerstorm van zaterdag adviseert het Verbond van Verzekeraars familie, vrienden en buren van mensen die op vakantie zijn een kijkje te nemen bij hun woning.

daklek door storm„Laat iemand die de sleutel heeft langsgaan om het dak en de tuin te inspecteren. Is er schade dan wordt die alleen maar groter als er niets gebeurt. Ook kan het leiden tot onveilige situaties” , aldus een woordvoerder van de Bond van Verzekeraars zondag. Op zijn vroegst maandagmiddag is volgens hem iets zinvols te zeggen over de financiële schade door de zomerstorm. „Op dit moment is nog met geen mogelijkheid een schatting te maken van het totale schadebedrag. Maandag gaan de verzekeringskantoren open en komen de eerste claimprognoses binnen.”

Forse schade platte daken
Nederland beleefde zaterdag de tweede zware zomerstorm sinds het begin van de metingen in 1901. Uit het hele land kwamen meldingen binnen over schade. Het ging vooral om bomen die zijn omgewaaid en daarbij schade aanrichtten aan huizen, auto's, tuinen en straten. Alleen op 12 augustus 1914 kwam het ook tot een zomerstorm.
 
De meeste claims verwacht het verbond uit het kustgebied en de stadsregio's Rotterdam, Den Haag en Amsterdam. Van belang is de hevigheid van de storm in combinatie met de bevolkingsdichtheid. 
 


Datum: 26-07-'15

Terug naar overzicht